onsdag den 13. april 2016

Den etiske turist: Vi vil rejse med bedre samvittighed

Jeg var så heldig at jeg for ikke længe siden, besøgte Bahamas for første gang. Jeg havde før turen undersøgt, at jeg ville få muligheden for at snorkle i et område med koralrev, hvilket var virkelig spændende. Desværre måtte jeg indse at der ikke var meget liv i de koraller der var omkring øen Cococay. Jeg havde godt hørt at det så skidt ud for korallerne, men undersøgelser viser at 2/3 af verdens koraller kan være udryddet om blot 50-100år. Så selvom Bahamas er kåret til et af de mest etiske rejsemål i verden, i forhold til miljø, så er den globale opvarmning ved at hale ind på os alle.

Star Tours har udgivet en rapport der viser, at 92,4% af alt det CO2 som deres virksomhed udleder om året, kommer alene fra flyrejserne. Flyselskaber som Lufthansa har i mange år kæmpet med at få deres CO2 udledning ned, ved fx at skifte ældre fly ud med nyere som kan flyve længere på mindre brændstof og er i gang med at kigge på andre alternativer.

Rejsebureauerne kæmper også en kamp for miljøet. Antallet af turister er kun stigende, så turisten står også med et stort ansvar om hvem de vælger at rejse med og hvor de rejser hen. Specielt Star Tours opfordre deres gæster til at tænke på miljøet og beder dem vælge rejsearrangør efter hvor aktive de er omkring miljø spørgsmålet. Rejseselskaberne vælger også destinationer efter hvor villige de er, til at overholde nogle specielle miljøregler sat af selskabet. De vælger hoteller fra, hvis de ikke går med til at sortere affald eller ikke vil ligge penge i at få nyere og mere miljøvenligt udstyr.

Det ser dog ud til, at der i fremtiden skulle komme langt flere miljøbevidste turister, såkaldte "grønne turister". Der er efterhånden rig mulighed for at sortere i sine valgmuligheder, da turisme industrien kun er voksende. Der er også langt flere informationer at hente omkring de virksomheder, som man kommer i kontakt med i forbindelse med ens rejser. Så måske der alligevel er et lille håb, for vores flotte koraller. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar